Your Golf, our business 035 - 785 65 84
Zoeken
Winkelmandje

Waarom uw grips vervangen.

Weet je wat ons verbijstert? Het feit dat re-gripping een onderwerp is dat bijna altijd ter sprake komt, en toch blijven zoveel spelers het niet doen of het zelfs maar serieus overwegen.

Kijk, het zit zo: of je het nu weet of niet, het is niet alleen slijtage door spelen en oefenen dat zorgt voor een slechte grip. Vuil, hitte en olie van je handen dragen ook bij aan de afbraak en dit begint al te gebeuren lang voordat ze hard en glad worden.

Omdat het langzaam gebeurt, merken de meeste golfers het niet op.

Dat is belangrijk om te onthouden, want een klein, onmerkbaar slippertje bij het contact wordt uitvergroot tot vele meters tegen de tijd dat de bal zijn doel bereikt. Veel mensen vinden dat het de makkelijkste manier is om de routine van het regrippen in te voeren, elke lente als het golfseizoen "officieel" begint.

Een goede richtlijn is om één keer per jaar of om de 40 rondes te re-grippen. Toegegeven, als je vaak speelt en persoonlijke voorkeur hebt, kan het zijn dat je eerder moet re-rippen, maar bij normaal gebruik is er na een jaar genoeg degradatie van het materiaal om nieuwe grips te rechtvaardigen.

Maar hoe beïnvloedt dit mijn swing, vraag je je af? Als een grip zijn tractie verliest, is de kans groot dat je de club strakker vastpakt - een absolute no-no. De tractie die een nieuwe grip biedt, laat je de club normaal vasthouden zonder de onbewuste angst om de club te verliezen tijdens je swing. Deze ontspannen toestand bevordert de juiste swingmechanica en polsactie. Ondertussen zorgt een versleten grip ervoor dat je de club strakker vastpakt, waardoor je arm en pols gespannen raken, wat een goede swingbeweging belemmert en leidt tot verlies van kracht en controle.

Kortom, een nieuwe set grips is een goedkope en snelle manier om je swing merkbaar te verbeteren.

Maak een afspraak om samen de juiste grip en gripmaat te bepalen, wij proberen uw set de volgende werkdag klaar te hebben zodat u weer lekker kan golfen