Your Golf, our business 035 - 785 65 84
Zoeken
Winkelmandje

Evnroll putters

De meestgebruikte - en daarom misschien wel de belangrijkste - golfstok in uw tas is de putter. De putter is een beetje een ondergeschoven kind, omdat golfers er vaak toe neigen meer geld uit te geven aan een driver dan aan een putter. Terwijl de putter veel vaker wordt gebruikt.

Putten kan een frustrerend onderdeel zijn van golfen, maar kan ook veel voldoening geven, mits u met de juiste putter speelt. Bij In2golf kunt u kiezen uit verschillende soorten putters, waaronder natuurlijk de putters van Evnroll.

Is de Evnroll-putter uw ideale putter?

Bent u beginnend golfspeler en weet u niet welke de geschiktste putter is voor u? Bent u een gevorderde speler, maar toe aan een nieuwe putter? Maak dan aan afspraak bij ons voor een clubfitting om te kijken welke putter goed bij u past. Wij hebben veel merken in huis, waaronder natuurlijk Evnroll. Bij ons krijgt u alle aandacht en tijd, en krijgt u antwoord op al uw vragen.

Evnroll

Guerin Rife, CEO én hoofdontwerper van Evnroll, maakt al 25 jaar putters. Deze succesvolle creatief van Evnroll ‘rolde’ destijds vanuit het reclamevak de golfwereld in waar hij begon met het ontwerpen van putters. Zijn allereerste putter was de cavity mallet. Guerin Rife is vooral bekend vanwege de beroemde Two Bar-putter en heeft al meer dan 40 modellen ontworpen waarmee wereldwijd meer dan 100 toernooien op alle professionele tours zijn gewonnen.

In 2016 kwamen de Evnroll-putters voor het eerst onder de aandacht van de golfwereld met een serie schitterende 100% gefreesde putters met de baanbrekende, gepatenteerde 'Sweet Face'-technologie van Evnroll.

Sweet face technologie van Evnroll

Elke putter heeft een ‘sweet spot’. Alleen Evnroll heeft een ‘sweet face’. Dit betekent dat het gehele slaggebied van Evnroll-putters een speciaal en uniek freespatroon heeft. De innovatieve en unieke groove-technologie van Evnroll zorgt daarbij voor bredere groeven in het midden van het puttervlak en minder brede groeven aan de zijkanten. Waar je de bal ook raakt met het clubblad, de bal rolt praktisch even ver en komt vrijwel op dezelfde plaats terecht. Gelijke prestaties dus, ook al raakt u de bal niet precies met de ‘sweet spot’. En uw putts zijn preciezer. Evnroll heeft internationaal meerdere prijzen gewonnen met deze baanbrekende technologie. 

Guerin Rife zegt hier zelf over: “De nieuwe Evnroll-putter-lijn is een perfecte representatie van het samengaan van design en performance-technology. Dit is mijn beste werk tot nu toe.”

Welke soorten putters zijn er?

Evnroll levert twee verschillende soorten putters: de bladeputter en de malletputter.

Bladeputter van Evnroll

De bladeputter heeft een eenvoudige vorm en past goed bij de golfer die meer op gevoel put dan op het zicht. Het voordeel is dat de Evnroll bladeputter op langere putts een betere afstandscontrole en precisie geeft. Het nadeel is dat hij minder stabiel is dan de malletputter. Raakt u de bal niet goed, dan zult u dit merken aan de afstand die de bal aflegt.

Evnroll malletputter

De malletputter heeft een groter clubhoofd dan de Evnroll bladeputter en verdeelt zijn gewicht anders dan de bladeputter. De gewichtsverdeling van een malletputter is zodanig dat het grootste deel van zijn gewicht niet bij het clubblad zit. Daarom is de malletputter ook meer vergevingsgezind. Raakt u de bal niet midden op het blad, dan maakt u met deze putter toch een stabiele puttbeweging en een constante rol.

Lengte van de putter

Putters zijn er in meerdere lengtes. De meestverkochte lengtes van putters zijn 34 inch en 35 inch. Wilt u weten welke putter geschikt is voor u? Laat u dan adviseren door onze golfcoach tijdens een clubfitting.

Beweegt u te veel met de pols en gaat het putten minder goed dan u zou willen? In2Golf gebruikt het Capto Golf systeem om deze data te bekijken en te verbeteren. Voor het beste advies: neem nu contact met ons op voor een clubfitting.